Monday, May 17, 2010


Esmaspäev, 17. mai 2010.
Vihmane ilm.
Avastasin ajakirjast Better Homes and Gardens, et igal aastal korraldatakse retseptide võistlust. Sellel aastal oli üle 6000 retsepti saadetud ja parimad neist ajakirjas avaldatud. Vaatasin ja mõtisklesin nende üle.
Täna õhtul võtsin ette ühe komest parimast ühe, ehk roosmariini apelsini küpsised Tuscano moodi. Omas kategoorias, ehk holiday category oli see parim.


roosmariini apelsini küpsised

1 cup jahu
1/2 cup maisijahu
1 tl värsket roosmariini
1/4 tl soola
3/4 cup võid, toasoe
1/3 cup tuhksuhkrut
mõni tilk mandliekstrakti
1/4 cup apelsini marmelaadi
tuhksuhkur serveerimiseks

Väikses kausis sega omavahel jahu, maisijahu, rosmariin ja sool. Teises kausis mikserda või 30 sekundit, kuni on ühtlane. Lisa siis mandliekstrakt ja tuhksuhkur. Sega kuni mass on ühtlane. Lisa jahu segu võisegule. Pane tainas kilesse ja külmutuskappi tunniks ajaks.
Kuumuta ahi 325 F. Valmista ette kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga. Valmista tainast 24 enam-vähem ühesuurust palli ja vajuta siis pöidlaga keskele sügavik. Pane igasse sügavikku marmelaadi.
Küpseta 15 minutit kuni servad on kergelt pruunid. Jahuta pannil, seejärel tõsta küpsetusrestile jahtuma. Raputa üle tuhksuhkruga.

Maitsest ka. Huvitava nüansi annab roosmariin. Mandli ekstrakti ei ole just palju tunda, kuid siiski, ehk võiks järgmine kord mõne tilga rohkem sisse panna. Muidu on tavalised võiküpsised, aga head selle juures. Kes otsib maitse nüanssi, siis roosmariin selle annab.



No comments:

Post a Comment