Saturday, May 8, 2010

Nüüd see siis algab.
Helge Kalifornia köögis.
Aapo räägib mulle seda igal õhtul, et kas sa kirjutasid eilse retsepti ja sellega seotud kommentaarid ülesse. Et kunagi saab sellest raamatu moodi asi. Näis. Nii kaugele ei oskaks mõelda.
Aga alguse sai kõik sellest, et mulle meeldib süüa teha. Ja seda teen ma iga päev. Õhtusöögid on need pühad hetked, kus me kolmekesi lauas istume ja sööme. Vahel vaatame interneti vahendusel AK-d. Aaron, kes saab juunis kahe aastaseks ütleb siis, et tädi. See tähendab, et tädi räägib ekraanil.
Mis meil siis täna laual oli. Kahjuks pole mul fotot näidata, aga ehk suudan ma seda muul moel edasi anda. Lõhe. Ostetud Costcost, mis on selline suur poekett üle Ameerika ja kus on kõike müügil ja palju. Kvaliteetne kaup. Lõhe juures oli riis juuriviljadega. Plaanisime küll teha ahju kartuleid, aga kuna jõudsime koju sellisel ajal, et õhtusöögi tegemiseks polnud liiga palju aega, valisin siis riisi ja sinna sisse juurvilju. Lisaks kõrvale rohelised oad. Algselt külmutatud. Kõrvale maitsestamata jogurtikaste oma aiast võetud rohelise sibula ja peterselliga. Seda sööb hea meelga ka Aaron. Kala on ta lemmik ammugi ja riis samuti. Ainult herned ja porganditükid on need mis alles jäävad.
Magustoiduks oli midagi teistmoodi kui tavaliselt. Olin sellel samal viimasel korral Costso käigu ajal ostnud meile blenderi. Võimas ja korralik masin - Cuisneart. Tükeldasin sisse u 10 suurt maasikat. Aiast võtsin piparmündi lehti, kaks. Ja siis hakkasime Aapoga improviseerima. Kõigepealt lisasime ühe vanillijogurti, topsi oma, lahja. Siis vaarika-jõhvika mahla, pool apelsini. Panime blenderi käima. Maitsesime, lisasime kaks kuuli jäätist. Vanilli-karamelli jäätis. Nüüd juba hakkas looma. Tundsin, et järgmine kord peaks jääd lisama, sest kogu see asi peaks tunduvalt külmem olema. Nii nagu kui lähed Jamba Juice ja tõmbad esimese sõõmu, on tunne nagu oleks külmus pähe löönud.
Noh, igatahes olime sellest nii vaimustunud ja arvasime, et Aaron ka rõõmsalt seda joob aga ta oli kõik see aeg seda näinud ja ilmselt veel sellest mürinast, mis blenderist tuli kui maasikad purunesid, veel nii vapustatud, et ta ei soovinudki. Aga tegime talle eraldi maasikatükid selle sama

No comments:

Post a Comment