Friday, May 14, 2010


14. mai 2010
Täna köögis. Aaron oli hommikul hea poiss ja askeldas köögis. Küsis mee pudelit ja siis teist ka ja siis potti, kuhu sisse need panna. Tegeles rahulikult, mis andis mulle võimaluse kooki küpsetada, ise vahepeal uusi põnevaid köögi-instrumente nõudes.
Olen seda varem ka valmistanud, nimelt Ülestõusmispühadeks.
Koogi nimi on algeselt Easter Pie. Meie nimetasime ta oma pereringis Lapse naeru koogiks. Ilmselt sellepärast, et Aaron väga õnnelikuna seda sõi.

Vaja läheb:
3/4 cup tuhksuhkur
3 suurt muna
2 tl vanilli ekstrakt
1 sl riivitud apelsinikoort
1 (15 ounce) karp + 1/2 cup ricotta juust (olen kasutanud low-fat, aga võib ka rammusam olla)
1/3 cup rosinad
6 lehte phyllo tainast
3 spl sulatatud võid

Sega mikseriga või köögikombainis tuhksuhkur, munad, vanill, apelsini koor ja ricotta juust kuni tekstuur on ühtlane. Lisa rosinad ja sega läbi.

Soenda ahi 375 F.
Võta 9" (23 cm) koogivorm ja määri sulavõiga. võta üks phyllotaigna leht, nii, et servad jäävad üle ja määri sulavõiga. Korda järgmiste lehtedega nii, et üks kord jääb leht ühtpidi üle serva ja järgmine vastupidi. Vala segu vormi. Kata juustusegu phyllo taina lehtedega ja määri sulavõiga.
Küpseta ahjus kuni pealt on kaunilt kuldpruun. Kokku u 35 minutit. Jahuta.

See kook jääb väga mõnusa apelsinimaitsega. Rosinad annavad asjale erilise maitse. Ja tegelikult on see nagu kohupiimakook Eesti mõistes. Varem meile tundus ikka, et seda ehtsat kohupiima ei saa. Aga seda kooki maitstes oleme sellele väga lähedal.


No comments:

Post a Comment